top of page

ULTRAVÉKONY
KŐBURKOLAT

KŐFURNÉROK

Hogy mi is az a kőfurnér? 

Speciális technológiával készített 1-2 mm vastagságú természetes kőburkolat. Felülete természetes palakő. Felületkezelést követően tulajdonságainak köszönhetően bármilyen kül- és beltéri felület burkolására felhasználható.

Hogyan illik ez bele a bútorgyártásba?

A kőfurnért mint kiegészítő anyagként ajánljuk megrendelőink számára. Konyhákban pl. remekül mutat két szekrény közé felragasztva ezzel kiváltva, a mondhatni hagyományos megjelenésű csempét. Ezzel még egyedibb megjelenést biztosíthatunk álomkonyhánknak. De tulajdonságánál fogva rengeteg helyen tudjuk használni otthonunkban úgy mint kandalók, Tv falak burkolásánál is. 

  -Hajlékony, ezért ívelt felületek burkolására is alkalmas.

  -Könnyű, ezért olyan helyekre, pl mennyezet is felragasztható, ahol más nehezebb kőburkolatokat nem lenne célszerű használni.

  -Vékony, ezért olyan felület burkolására is alkalmas, ahol a vastagabb burkoló anyagok nem megfelelőek pl, bútor, ajtó befedése.

 

A kőfurnér lapok standard 610×1220 mm méretben rendelhető.

Felső rétege természetes kő, ezért a mintázata laponként változhat.

Tulajdonságából eredően megmunkálása, szállítási nem igényel különösebb erőfeszítést. Emberi erővel egyszerűen mozgatható, megmunkálása nem igényel speciális szerszámokat. Körfűrésszel, flexszel vágható. Fához vagy kőhöz alkalmas fúróval fúrható.

miaslaterock1.jpg

Slatestone

A SlateStone természetes palakő felhasználásával készült kőfurnér lemez. A 100% – ban természetes palakövet a gyártás során vékony lapokra hasítják, üvegszállal és műgyantával erősítik meg a még kedvezőbb tulajdonságok biztosítása érdekében. A SlateStone egy ultravékony kőfurnér. Vastagsága 1.5 – 2 mm. Súlya max. 1,5 kg/m2. Felülete természetes palakő. Felületkezelést követően tulajdonságainak köszönhetően bármilyen kül- és beltéri felület burkolására felhasználható.

Ecostone

EcoStone – kőtapéta. Vastagsága a tapétával megegyező. Vastagsága kevesebb mint 1 mm. Hajlékonyságát, rugalmasságát a gyártási technológiának köszönhető. A vékony palaréteget egy gyapot/pamut hátoldallal ötvözik, mely rendkívül erős, ugyanakkor rugalmasságot biztosít. Súlya 0.8 kg/m2. Könnyű szállíthatósága miatt rendkívül környezetbarát. Köszönhetően a 3D formálhatóságának az EcoStone alkalmas akár egy üvegpohár körbetekeréséhez is.

slaterock_ecostone_33.jpg
translucent_web.jpg

Translucent

Translucent – az átlátszó kő. A 100% – ban természetes palakövet a gyártás során vékony lapokra hasítják, áttetsző üvegszállal és műgyantával erősítik meg. Ennek következtében a SlateRock Translucent lap átvilágítható. Különböző erősségű és színű háttérvilágítással egyedi hatás érhető el. Háttérvilágítás nélkül felülete, színe és minden tulajdonsága megegyezik a SlateRock SlateStone kőfurnéréval.

VÁLASZTHATÓ MINTÁZATOK
Terra red

Terra red

Steel grey

Steel grey

Tan brown

Tan brown

South grey

South grey

Silver Shine

Silver Shine

Ocean Green

Ocean Green

Silver grey

Silver grey

Line black

Line black

Golden

Golden

Gold green

Gold green

Ice pearl

Ice pearl

Forest fire

Forest fire

Aqua bianco

Aqua bianco

Black

Black

Atlantic white

Atlantic white

Sanyani white

Sanyani white

Shine copper

Shine copper

Pink multi

Pink multi

Multi color

Multi color

Jerra green

Jerra green

Copper

Copper

Indian autumn

Indian autumn

Autumn rustic

Autumn rustic

Slaterock_Slatestone_Forest_fire_02_small.jpg
Slaterock_Silver_Shine_homlokzat_soroksar_1_small.jpg
Home Renovation

SEGÉDANYAGOK

Ragasztók

A kőfurnér lapokhoz a befogadó felülettől és felhasználás módjától függően különböző ragasztó fajtákat ajánlunk.

Felületkezelők

A kőfurnér lapok felülete természetes kő, ezért impregnáló szerekkel biztosítani kell a kő védelmét. Színmélyítők, kőlakkok, kőlezáró impregnáló szerek megfelelő védelmet nyújtanak a burkolatnak.

bottom of page